راه اندازی مزارع شترمرغ

 

نبود صنایع تبدیلی و فرآوری شتر مرغ را میتوان بزرگ‌ترین مشکل فعالان این عرصه عنوان کرد.

کشتارگاه مناسبی در سطح استانها برای ذبح شتر مرغ وجود ندارد،  اگر کشتارگاههای در استانها ایجاد شود، پرورش‌دهندگان و علاقه‌مندان این صنعت نیز زیاد می‌شوند و موجب رونق تولید و افزایش اشتغال‌زایی به‌ویژه در مناطق روستایی خواهند شد.

نبود کارگاه‌های فرآوری پوست و چرم را از دیگر مشکلات فعالان این عرصه بایدبرشمرد و تصریح کرد. که در سایر استان‌ها نیز این مشکل وجود دارد و کشتار این پرنده به صورت سنتی انجام و پوست باارزش و سایر آلایش آن دور ریخته می‌شود.
 بیش‌ترین سود در چرم و پوست و روغن و پر شترمرغ است،

پرورش هر قطعه شتر مرغ حدود دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان هزینه دارد که با توجه به بالا بودن قیمت نهاده‌های تولید و نگهداری، آن‌چنان سودی از فروش گوشت نصیب تولید‌کننده نمی‌شود، ولی در صورت وجود صنایع تبدیلی، سودآوری و ارزآوری قابل توجهی برای تولید‌کننده و نیز کشور خواهد داشت.  حمایت‌های ضعیف مسئولان از فعالان این عرصه ناکافی بوده ، مسئولان با تبلیغ و اطلاع‌رسانی زمینه مصرف گوشت شترمرغ را فراهم کردن ولی در مورد. صنایع تبدیلی ِچنان تبلیغی دیده نمیشود. 

آموزش صفر تا صد پرورش شترمرغ

 

 رایزنی‌هایی را با تجار کشور‌هایی که روابط اقتصادی با آن‌ها وجود دارد، انجام شده  و نسبت به صادرات گوشت و سایر فرآورده‌های شتر مرغ اقدام کردن که متأسفانه تاکنون اقدامی عملی موثری دیده نشده. 

 معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این صنعت به سرمایه‌گذاران، تسهیل حمایت‌های بانکی و دولتی و کاهش بوروکراسی اداری در جهت احداث صنایع تبدیلی و فرآوری در رونق این صنعت بسیار موثر خواهد بود.

 

پژوهشگر ارشد کشوری در صنعت شترمرغ

مدرس دانشگاه و عضو کمیته علمی دانشگاه

مشاور تلفنی پرورش شترمرغ ایران

Dr Zamani PHD TMU Iran

akbarzamani.ir

09132098516

مشاور راه اندای مزارع و مجتمع ها و شهرک های پرورش شترمرغ و صنایع وابسته


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها