مشاور پرورش شترمرغ

 

 

آنزیم فیتاز وتأثیر آن در جیره جوجه های گوشتی

 


 

 

اثر مثبت آنزیم­های فیتاز می روی عملکرد طیور به خصوص جوجه ­های گوشتی بارها به اثبات رسیده و در منابع مختلف  این خواص آنزیم فیتاز ذکر شده است.

نتایج بسیاری از تحقیقات نشان می­دهد که اضافه کردن آنزیم فیتاز به جیره جوجه ­های گوشتی باعث افزایش وزن بدن،

اضافه وزن روزانه، بهبود ذخیره مواد معدنی بدن، استحکام استخوان، ضـریب تبدیل غذایی، ضریب هضمی اسـید‌های آمینه

و انرژی قلبل متابولیسم ظاهری، کاهش فسفر فضولات و بهبود سایر پارامترهای عملکردی می­گردد1.

مطالعات متعدد در مورد اثر آنزیم فیتاز

مطالعات متعددی در مورد اثر و خواص آنزیم فیتاز می به ویژه خواص آنزیم فیتاز می حاصل از قارچ آسپرژیلوس نایجر بر روی عملکرد جوجه‌های گوشتی انجام شده است.

بر اساس آزمایشی که بر روی جوجه‌های گوشتی در سن ۴۹-۲۱ روزگی انجام گرفت نشان داد

که اضافه نمودن آنزیم فیتاز می به جیره‌های بر پایه  ذرت ـ کنجاله سویا موجب افزایش مصرف خوراک،

وزن بدن، افزایش وزن، خاکستر و فسفر درشت­نی و کاهش فسفر فضولات ‌شد اما بر ضریب تبدیل غذایی

و درصد تلفات اثری نداشت 2.

تأثیرات آنزیم فیتاز می بر روی پارامترهای عملکردی و سایر پارامترهای مرتبط در .ادامه مطلب akbarzamani.ir

 

1 (Rutherfurd et al., 2002)

2 (Sebastian et al., 1996)

3(Denbow et al., 1995; Mitchell and Edwards, 1996)

4(Mitchell and Edwards, 1996)

5(Denbow et al., 1995)

6 (Sebastian et al., 1996)

7(Sebastian et al., 1996; Simons and Versteegh, 1993; Christensen et al., 1996)

8 (Ahmad et al., 2000)

دکتر اکبر زمانی

دکتری علوم طیوربا تخصص شترمرغ

مشاور پرورش شترمرغ

09132098516

akbarzamani.ir

لطفا ثبت نظرات

 


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها