مشاور پرورش شترمرغ

 

کیفیت و موارد مصرف ذرت

 

دانهٔ ذرت به‌رنگ سفید، زرد و مخلوطى از این دو یافت مى‌شود. غذاهائى که از ذرت سفید رنگ به‌دست مى‌آیند معمولاً مرغوب‌تر هستند.
 
دانهٔ ذرت از سه بخش اندسپرم، جنین و اسکوتلوم و پریکارپ تشکیل شده که نسبت هر یک از آنها به‌ترتیب ۸۲، ۱۱ تا ۱۲ و ۵ تا ۶ درصد است. بخش اندسپرم دانه، برخلاف جنین و اسکوتلوم، عمدتاً از نشاسته (۷۸ درصد آمیلوز و ۲۲ درصد آمیلوپکتین) تشکیل یافته است که علاوه بر مصارف انسانى در ساختن بسیارى از مصنوعات داروئى نیز به‌کار مى‌رود، لازم به‌تذکر است که نشاستهٔ اندسپرم ذرت مومى کلاً از آمیلوز تشکیل شده است.
عملکرد مزارع ذرت دانه ای در دزفول 2 تن در هکتار افزایش یافت - ایرنا

مقدار پروتئین دانهٔ ذرت تابعى از ژنوتیپ، عوامل محیطى و مدیریت‌هاى زراعى بوده بین ۸ تا ۱۵ درصد متغیر است.

پروتئین عمده ذرت زئین است؛ از لحاظ آمینواسیدهاى تریپتوفان و لیسین که در تغذیه انسان مهم تلقى مى‌شوند دانهٔ ذرت فقیر است.

 

مشاور تخصصی پرورش شترمرغ

 

پروتئین‌هاى موجود در ذرت، برخلاف گندم، نمى‌توانند مادهٔ چسبنده گلوتنى کافى به‌وجود آورند و بنابر این نان حاصل از آن خمیر غبر ورآمده به‌وجود مى‌آید. مقدار روغن دانه ذرت تقریباً ۴ درصد و بیشتر در جنین متمرکز است.

 

ذرت عمدتاً به‌منظور تولید دانه زراعت مى‌شود و در سطح جهانى نیز یک محصول غله‌اى مهم در تغذیهٔ انسان به‌شمار مى‌رود. تهیهٔ غذاهاى صبحانه‌ای، کنسرو شده و یخ‌زده (به‌ویژه ذرت شیرین)، مایعات قندی، روغن، مایونز، مارگارین و لوازم آرایش از موارد مصرف ذرت است.

 

 

دکتر اکبر زمانی

پژوهشگر ارشد کشوری در صنعت شترمرغ

مدرس دانشگاه و عضو کمیته علمی دانشگاه

مزرعه دار 15 ساله حرفه ای تحقیقاتی شترمرغ

مشاور تلفنی پرورش شترمرغ ایران

Dr Zamani PHD TMU PS

OSTRICH

akbarzamani.ir

09132098516


مشخصات

آخرین جستجو ها